Purus, drėgnas ir švelniai saldus obuolių pyragas su kefyru – tai vienas tų receptų, kuris tinka tiek savaitgalio pusryčiams, tiek jaukiam vakarui su puodeliu arbatos. […]
Minkšti varškės vafliai
Minkšti, purūs ir švelnaus varškės skonio vafliai – tai pusryčių klasika, patinkanti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Jų sėkmės paslaptis – subalansuota tešla, trumpas „poilsis“ prieš […]
Naminiai kūčiukai – tradicinis šventinis gardėsis iš jūsų virtuvės
Kūčiukai – tai ne tik skanus užkandis, bet ir viena svarbiausių šventinių tradicijų, lydinčių Kūčių vakarienę. Šie nedideli mielinės tešlos kepinukai su aguonomis neatsiejami nuo […]
Tinginys be kondensuoto pieno – pigus ir labai skanus!
Klasikinis tinginys gali būti pagamintas ir be kondensuoto pieno – rezultatas išlieka kremiškas, sodriai šokoladinis ir maloniai saldus. Šis variantas itin biudžetinis, o paruošimas trumpas: […]
Tikri senoviniai vafliai – traškios vaikystės akimirkos lėkštėje
Senoviniai vafliai – tai nostalgiškas desertas, kuris daugeliui primena močiutės virtuvę, šiltą sviesto kvapą ir džiugų traškesį tarp dantų. Šiame recepte rasite autentišką ir laiko […]
Purūs kepti varškėtukai – klasikinis pusryčių džiaugsmas per 30 minučių
Šie varškėtukai yra būtent tie, kurių norisi sekmadienio rytą: lengvi, purūs, švelnūs viduje ir su auksine plutele išorėje. Receptas paprastas, bet keli techniniai niuansai nulemia, […]
Kremiški makaronai su sūriu ir dešrelėmis
Kai reikia sočios, jaukios ir greitai paruošiamos vakarienės, šie kremiški makaronai su sūriu ir dešrelėmis – tikras išsigelbėjimas. Vienoje keptuvėje gimsta šilkinis padažas, lengvai apskrudusios […]
Krembriulė desertas – šilkinis kremas su spragsinčia karamele
Krembriulė (Crème brûlée) – prabangiai paprastas desertas: minkštas, šilkinis kiaušinių trynių ir riebios grietinėlės kremas po plonyte traškios, karamelizuoto cukraus plutele. Jis reikalauja tik kelių […]
Skaniausia turkiška baklava – traški, sluoksniuota ir sultinga
Baklava – Artimųjų Rytų ir Anatolijos deserto klasika: šimtai plonyčių tešlos sluoksnių, sviestu kvepiantis trapumas, dosnus riešutų įdaras ir gaivus, citrina sušvelnintas sirupas. Nors ingredientų […]
Karamelizuoti svogūnai – puikus pagardas mėsai, sumuštiniams ar sūriui
Karamelizuoti svogūnai – tai gilaus, saldžiarūgščio skonio pagardas, kuris paprastus patiekalus paverčia gurmaniškais. Lėtai kaitinant svogūnus jie netenka aštrumo, įgauna gintarinę spalvą, sodrų aromatą ir […]