Baltas padažas – vienas universaliausių virtuvės elementų, dažnai naudojamas kaip pagrindas daugybei kitų padažų ar tiesiog kaip priedas prie pagrindinių patiekalų. Jis puikiai dera prie […]
Kopūstų ir morkų salotos: klasika kasdieniam stalui
Kopūstų ir morkų salotos – tai vienas universaliausių garnyrų, kuris tinka beveik prie bet kokio pagrindinio patiekalo. Jos yra lengvos, gaivios, tačiau kartu suteikia sotumo, […]
Čenakai: moliniuose puodynėse troškinta sočiai
Čėnakai – tai vienas iš tų tradicinių patiekalų, kurie jau nuo seno kepami moliniuose puodynėse. Jie pasižymi ne tik ypatingu skoniu, bet ir šiltu, namų […]
Tarybinis guliašas: nostalgiškas skonis iš vieno puodo
Tarybinis guliašas daugeliui siejasi su vaikystės prisiminimais – mokyklos valgyklos kvapais, kavinėmis, kuriose jis buvo vienas pagrindinių patiekalų, ar šeimos vakarienėmis, kai mama ar močiutė […]
Napoleono kremas: šilkinis sluoksniuotam desertui
Napoleono tortas yra vienas iš labiausiai pamėgtų desertų, kuris išsiskiria savo trapiais sluoksniais ir ypatingu kremu. Būtent Napoleono kremas suteikia šiam kepiniui išskirtinį skonį – […]
Čenakai su daržovėmis: kaimiškas troškinys orkaitėje
Čenakai – tai vienas iš tradicinių patiekalų, kuris atkeliavo į mūsų virtuvę iš kaimiškos kulinarijos. Tai troškinys, gaminamas iš įvairių daržovių, kartais papildomas mėsa ar […]
Mielinės spurgos: purios, kvapnios ir be riebalų pertekliaus
Mielinės spurgos – tai klasikinis kepinys, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Jų purumas, malonus kvapas ir traškus cukraus pudros sluoksnis kelia nostalgiškus prisiminimus, o šiltos […]
Koldūnai orkaitėje: greita vakarienė be virimo
Koldūnai – vienas iš populiariausių greito maisto pasirinkimų, tačiau dažniausiai jie verdami vandenyje ar sultinyje. Vis dėlto egzistuoja alternatyva, kuri gali maloniai nustebinti – koldūnai […]
Burokėliai žiemai: trys būdai, kaip išlaikyti traškumą
Burokėliai yra viena iš tų daržovių, kurios rudenį derliaus gausa nustebina ne vieną daržininką. Norint jų skonio ir naudingųjų medžiagų neprarasti iki pavasario, svarbu tinkamai […]
Žuvis tešloje: traški plutelė, sultinga viduje
Žuvis tešloje – tai klasikinis patiekalas, kuris mėgstamas dėl savo ypatingo skonio ir tekstūros. Traški auksinė plutelė maloniai traška kramtant, o viduje slypinti žuvis išlieka […]