Blynai su obuoliais yra vienas tų patiekalų, kurie iš pirmo kąsnio sukuria šilumos, jaukumo ir rudeniškos nostalgijos pojūtį. Nors blynai yra universalus pusryčių ar užkandžio […]
Sausainiai su šokolado gabaliukais – traškūs krašteliai, minkštas vidus
Sausainiai su šokolado gabaliukais – tikra klasika, kurią mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jie vilioja maloniu aromatu, gardžiu traškumu išorėje ir minkštu, šokoladu prisotintu vidumi. […]
Pomidorų padažas žiemai be konservantų
Pomidorų padažas – vienas iš populiariausių žiemos atsargų, kurį galima naudoti prie įvairiausių patiekalų: makaronų, troškinių, picų ar net sriubų. Naminis padažas yra išskirtinis tuo, […]
Lengvi patiekalai iš cukinijos vasaros pietums
Lengvi patiekalai iš cukinijos vasaros pietums Cukinija yra viena universaliausių vasaros daržovių, kurią galima panaudoti įvairiausiuose patiekaluose – nuo paprastų salotų iki įmantrių troškinių. Ji […]
Bulvinių blynų receptas su svogūnais ir česnaku
Bulviniai blynai yra vienas iš labiausiai mėgstamų tradicinių patiekalų Lietuvoje. Jie paprasti, sotūs, traškūs ir kvepiantys vaikystės prisiminimais. Pagrindinis jų privalumas – universalumas: bulviniai blynai […]
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra vienas tų patiekalų, kurie sukuria ypatingą jaukumo atmosferą. Kreminė konsistencija, sodrus pievagrybių aromatas ir subtilus grietinėlės švelnumas daro šią […]
Sviestinis obuolių pyragas su traškia plutele
Sviestinis obuolių pyragas su traškia plutele – tai vienas tų kepinių, kuris ne tik maloniai kvepia, bet ir sukuria jaukią namų atmosferą. Šio pyrago pagrindas […]
Pomidorai su želatina – originalus užkandis
Pomidorai su želatina – tai išskirtinis užkandis, kuris nustebins tiek šeimos narius, tiek svečius. Nors iš pirmo žvilgsnio toks derinys gali atrodyti netikėtas, rezultatas yra […]
Trupininis obuolių pyragas su cinamonu
Trupininis obuolių pyragas su cinamonu – tai klasikinis kepinys, kuris nepalieka abejingų. Jo ypatingumas slypi kontraste: minkštas ir sultingas obuolių įdaras derinamas su traškia, sviestine […]
Tinginys su „Rududu“ – desertas be vargo
Tinginys – tai vienas populiariausių desertų Lietuvoje, kuris žavi savo paprastumu ir skoniu. Jo nereikia kepti, o paruošimas neužima daug laiko, todėl šis desertas vadinamas […]