Ingredientai
- 250 g makaronų
- 200 ml riebios grietinėlės
- 150 g šaltai rūkyto kumpio (arba kitos rūkytos mėsos)
- 100 g mėgstamo, gerai besilydančio sūrio
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštelis Provanso arba itališkų žolelių
- 1 žiupsnelis maltų pipirų
- Pagal skonį druskos
Gaminimo eiga
1. Paruoškite makaronus. Į puodą pripilkite vandens, dosniai pasūdykite ir užvirinkite. Suberkite makaronus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės, kol bus al dente – tai reiškia, kad jie turi būti šiek tiek kietesni nei įprasta. Nukoškite ir atidėkite.
2. Paruoškite kitus ingredientus. Rūkytą kumpį ar kitą pasirinktą mėsą supjaustykite mažais gabaliukais. Sūrį stambiai sutarkuokite. Pusę sūrio sumaišykite su kumpiu ir makaronais, tada sudėkite šį mišinį į kepimo indą. Jeigu norite traškesnio apkepo dugno, indą galite ištepti sviestu ar aliejumi.
3. Paruoškite grietinėlės plakinį. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, lengvai juos paplakite. Įpilkite grietinėlę, suberkite prieskonines žoleles ir pipirus. Jeigu naudojate mažai sūrų sūrį ar mėsą, įberkite šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite makaronus su kumpiu.
4. Aptepkite ir apibarstykite viršų. Ant viršaus paskleiskite pomidorų padažą – jis suteiks patiekalui spalvos, skonio ir kvapo. Pabarstykite likusiu sūriu, o jeigu mėgstate traškesnį viršų – dar šiek tiek sūrį pasilikite antram kepimo etapui.
5. Kepkite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Dėkite apkepą į orkaitės vidurį. Kepkite apie 15 minučių, tuomet ant viršaus