Ingredientai
- 4 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
- 200 g smulkaus cukraus (arba cukraus pudros)
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo acto
- 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina, bet priduoda aromato)
- 200 ml riebios plakamos grietinėlės
- Uogos papuošimui (braškės, mėlynės, avietės ar kitos sezoninės)
- Švieži mėtų lapeliai (puošimui, neprivaloma)
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 120 °C (be vėjelio) arba 100 °C su vėjeliu. Ant kepimo popieriaus nupieškite norimą Pavlovos dydžio apskritimą (apie 20–22 cm skersmens), popierių padėkite ant skardos.
- Baltymus plakite švarioje, sausoje ir neriebioje dubenyje, kol susiformuos standžios putos. Tuomet po šaukštą berkite cukrų – po kiekvieno šaukšto plakite apie 20–30 sekundžių, kol cukrus ištirps. Svarbu neskubėti – tik gerai ištirpęs cukrus garantuos traškią plutelę.
- Įplakite actą, vanilinį cukrų ir krakmolą – šie ingredientai padeda išlaikyti vidinį minkštumą ir formą.
- Masę dėkite ant kepimo popieriaus – formuokite gražų apskritimą su lengvai paaukštintais kraštais. Viduryje palikite nedidelį įdubimą – ten dėsite grietinėlę ir uogas.
- Įstatykite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą 15 minučių. Kepimo metu durų neatidarinėkite. Iškepus, išjunkite orkaitę ir palikite Pavlovą viduje dar 1–2 valandoms atvėsti. Tai padės išvengti skilimų.
- Kai visiškai atvės, prieš pat patiekiant išplakite grietinėlę iki standžių putų, uždėkite ant pavlovos ir papuoškite uogomis bei mėtų lapeliais.
Naudingi patarimai, kaip išgauti tobulą tekstūrą
Svarbiausia – kantrybė ir kruop