Vaikystės skonio saldi sriuba – gaivus prisiminimas šaukšte

Saldi sriuba – tai nostalgiškas, vaikystę primenantis patiekalas, kurį daugelis prisimename iš močiutės virtuvės. Švelniai saldi, tiršta, kupina džiovintų vaisių ir uogų, ji buvo ruošiama tiek karštai žiemai, tiek kaip šaltas desertas vasarai. Nors šiais laikais ji pasitraukusi į šoną tarp šiuolaikinių desertų, vis dar verta sugrįžti prie jos gamybos – ne tik dėl skonio, bet ir dėl paprastumo bei natūralių ingredientų. Šiame straipsnyje pateikiame išsamų, klasikinį saldžios sriubos receptą, kuris ne tik sugrąžins prisiminimus, bet ir pradžiugins vaikus bei suaugusiuosius.

Ingredientai

  • 2 litrai vandens
  • 1 sauja razinų
  • 1 sauja džiovintų spanguolių
  • 1 sauja džiovintų abrikosų, smulkintų
  • Pagal skonį šaldytų uogų (vyšnių, juodųjų ar raudonųjų serbentų)
  • 1 šaukštas krakmolo (arba kisieliaus miltelių)
  • Cukraus pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Į didelį puodą supilkite apie 1,5 litro vandens ir užvirkite.
  2. Į verdantį vandenį suberkite džiovintus abrikosus, spanguoles ir razinas. Virkite apie 10–15 minučių, kol vaisiai suminkštės.
  3. Tuomet į puodą sudėkite šaldytas uogas – jos sriubai suteiks gaivesnio rūgštumo ir spalvos. Virkite dar 5–7 minutes.
  4. Paragaukite – įberkite cukraus pagal savo skonį. Priklausomai nuo naudojamų uogų rūgštumo, gali reikėti daugiau ar mažiau saldumo.
  5. Krakmolą ištirpinkite likusiuose 0,5 litro šalto vandens – svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
  6. Plona srovele, nuolat maišydami sriubą, supilkite krakmolo mišinį į puodą. Pavirkite dar kelias minutes, kol sriuba sutirštės. Norimą tirštumą galite reguliuoti krakmolo kiekiu.
  7. Sriubą palikite šiek tiek atv