Ingredientai
- 2 litrai vandens
- 1 sauja razinų
- 1 sauja džiovintų spanguolių
- 1 sauja džiovintų abrikosų, smulkintų
- Pagal skonį šaldytų uogų (vyšnių, juodųjų ar raudonųjų serbentų)
- 1 šaukštas krakmolo (arba kisieliaus miltelių)
- Cukraus pagal skonį
Gaminimo eiga
- Į didelį puodą supilkite apie 1,5 litro vandens ir užvirkite.
- Į verdantį vandenį suberkite džiovintus abrikosus, spanguoles ir razinas. Virkite apie 10–15 minučių, kol vaisiai suminkštės.
- Tuomet į puodą sudėkite šaldytas uogas – jos sriubai suteiks gaivesnio rūgštumo ir spalvos. Virkite dar 5–7 minutes.
- Paragaukite – įberkite cukraus pagal savo skonį. Priklausomai nuo naudojamų uogų rūgštumo, gali reikėti daugiau ar mažiau saldumo.
- Krakmolą ištirpinkite likusiuose 0,5 litro šalto vandens – svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
- Plona srovele, nuolat maišydami sriubą, supilkite krakmolo mišinį į puodą. Pavirkite dar kelias minutes, kol sriuba sutirštės. Norimą tirštumą galite reguliuoti krakmolo kiekiu.
- Sriubą palikite šiek tiek atv