Kodėl verta rinktis bananus vietoje cukraus?
Bananai yra natūralus saldiklis, kuriame gausu maistinių skaidulų, kalio, vitaminų ir antioksidantų. Jie padeda palaikyti energiją, suteikia sotumo ir yra lengvai virškinami. Naudodami bananus kepiniuose ar blynuose, sumažinate cukraus kiekį racione, bet neprarandate saldumo. Be to, bananai suteikia tešlai purumo ir malonų aromatą.
Ingredientai
Norint iškepti gardžius blynus su bananais, prireiks:
- 2 prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 150 ml pieno (galima pakeisti augaliniu gėrimu)
- 150 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Šaukštelio cinamono (nebūtina, bet priduoda skonio)
Tešlos paruošimas
Pirmiausia bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Supilkite pieną, įmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir, jei norite, cinamoną. Tešla turi būti pakankamai tiršta, bet skystesnė nei keksiukų masė. Jei atrodo per tiršta, galima įpilti šiek tiek daugiau pieno.
Kepimo procesas
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Samčiu pilkite tešlą ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blyneliai taps auksinės spalvos. Bananų cukrus kepant karamelizuojasi, todėl blynai įgauna ypatingą skonį.
Patiekimo idėjos
Blynai su bananais puikiai dera su natūraliu jogurtu, riešutų sviestu, šviežiomis uogomis ar medumi. Jei norite dar daugiau saldumo, galite užpilti klevų sirupu. Sveikesnei versijai rinkitės sezamo sėklas, smulkintus riešutus ar chia sėklas kaip papuošimą. Šie blynai yra universalūs – juos galima pritaikyti tiek saldžiam desertui, tiek lengviems pusryčiams.
Naudingi patarimai
Prinokę bananai yra saldesni ir lengviau sutrinami, todėl jiems kepiniams tinka geriausiai. Jei norite blynų be glitimo, kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais ar ryžių miltais. Norint blynams suteikti dar daugiau purumo, atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą. Tokiu būdu blynai bus dar minkštesni.
DUK – dažniausiai užduodami klausimai
Ar galima kepti blynus be pieno?
Taip, pieną galima pakeisti augaliniu gėrimu – avižų, migdolų ar sojų.
Ar būtina dėti kepimo miltelius?
Kepimo milteliai suteikia blynams purumo, bet galima kepti ir be jų, tuomet blynai bus tankesni.
Ar tinka užšaldyti tešlą?
Rekomenduojama kepti iš karto, tačiau jau iškeptus blynus galima užšaldyti ir vėliau pašildyti orkaitėje ar keptuvėje.
Kaip padaryti blynus dar saldesnius?
Galite į tešlą įmaišyti razinų, datulių ar šokolado gabalėlių.
Skonių deriniai, kurie nudžiugins visus
Blynai su bananais yra tas patiekalas, kuris leidžia mėgautis natūraliai saldžiu skoniu be pridėtinio cukraus. Kiekvieną kartą juos gaminant galima paįvairinti priedais ir sukurti naują skonio patirtį, todėl jie tikrai taps dažnu pasirinkimu tiek šeimos pusryčiams, tiek savaitgalio malonumui.