Bulviniai blynai su varške: soti vakarienė per 20 minučių

Bulviniai blynai yra vienas tų patiekalų, kuris visada primena namų virtuvę. Jie kvapnūs, sotūs ir paprastai paruošiami. Tačiau dar įdomesnis šio patiekalo variantas – bulviniai blynai su varške. Varškė suteikia ne tik papildomo skonio, bet ir padaro blynelius sotesnius bei maistingesnius. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi greitos vakarienės, nes visą patiekalo paruošimą galima atlikti vos per 20 minučių.

Kuo ypatingi bulviniai blynai su varške?

Tradiciškai bulviniai blynai ruošiami iš tarkuotų bulvių, kiaušinių, miltų ir prieskonių. Pridėjus varškės, blyneliai tampa purūs, švelnesni ir turtingesni baltymais. Be to, varškė suteikia patiekalui malonų kontrastą – bulvių traškumas dera su minkštu varškės kremiškumu. Tai puikus būdas paįvairinti įprastą receptą, išlaikant jo paprastumą.

Pagrindiniai ingredientai

Norint paruošti bulvinius blynus su varške, reikės kelių paprastų produktų: vidutinio dydžio bulvių, varškės, kiaušinių, šiek tiek miltų, druskos ir pipirų. Papildomai galima įdėti smulkintų žalumynų – krapų, petražolių ar net česnako, kad skonis būtų dar turtingesnis. Kepimui tinka tiek augalinis aliejus, tiek sviestas, priklausomai nuo pageidaujamo skonio.

Žingsnis po žingsnio gamybos procesas

Pirmiausia bulvės sutarkuojamos smulkia tarka ir nusunkiamos, kad atsikratytume perteklinės drėgmės. Į bulvių masę įmušami kiaušiniai, įdedama druskos, pipirų ir įmaišoma varškė. Jei masė per skysta, galima įberti šiek tiek miltų, kad blyneliai geriau laikytųsi kepant. Tada keptuvėje įkaitinamas aliejus, šaukštu formuojami blyneliai ir kepami iš abiejų pusių, kol įgauna gražią auksinę spalvą.

Kiek laiko užtrunka?

Visas procesas – nuo ingredientų paruošimo iki patiekimo – užtrunka ne ilgiau nei 20 minučių. Tai daro šį receptą ypač patrauklų tiems, kurie neturi daug laiko gaminimui, bet nori gardžios ir sočios vakarienės. Kepimo laikas priklauso nuo blynelio storio – kuo jie plonesni, tuo greičiau iškepa.

Patiekimo idėjos

Bulviniai blynai su varške puikiai dera su grietine, natūraliu jogurtu ar šviežiomis salotomis. Jei norisi įvairesnio skonio, galima juos patiekti su keptomis daržovėmis, troškintais grybais ar net šiek tiek rūkyto lašišo. Tai universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti tiek kasdienai, tiek svečiams pavaišinti.

Nauda sveikatai

Šie blyneliai yra maistingi, nes apjungia angliavandenius iš bulvių ir baltymus iš varškės bei kiaušinių. Tokia kombinacija suteikia ilgalaikės energijos, todėl patiekalas tinkamas vakarienei, kai norisi pasisotinti, bet nepersivalgyti. Be to, varškė yra kalcio šaltinis, o bulvės suteikia skaidulų.

Dažniausiai užduodami klausimai (DUK)

Ar galima blynelius kepti orkaitėje?

Taip, galima. Juos reikėtų dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti 200 °C temperatūroje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Kokią varškę geriausia naudoti?

Rekomenduojama rinktis ne per sausą, bet ir ne per skystą varškę. Jei varškė grūdėta, ją galima pertrinti, kad tekstūra būtų vientisesnė.

Ar galima tešlą pasiruošti iš anksto?

Geriausia blynelius kepti iš karto, nes tarkuotos bulvės greitai tamsėja. Jei norisi sutaupyti laiko, galima iš anksto pasiruošti tik varškės masę, o bulves sutarkuoti prieš kepant.

Kaip išvengti, kad blynai nesugertų daug aliejaus?

Kepant svarbu įkaitinti aliejų iki reikiamos temperatūros. Jei blyneliai dedami į nepakankamai karštą aliejų, jie sugeria daugiau riebalų.

Kai blyneliai tampa šeimos mėgstamiausiu pasirinkimu

Bulviniai blynai su varške neretai tampa vienu mėgstamiausių šeimos vakarienės patiekalų. Jie gaminami paprastai, patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jų universalumas leidžia kas kartą atrasti naujų derinių. Tai tas patiekalas, kurio kvapas namuose greitai surenka visus prie vieno stalo ir dovanoja jaukias akimirkas.