Receptai iš faršo: 10 patiekalų nuo A iki Ž

Receptai iš faršo – tai viena iš labiausiai vertinamų idėjų virtuvėje. Faršas yra itin universalus ingredientas, tinkantis įvairiems patiekalams – nuo klasikinių kotletų iki įdarytų daržovių, sriubų ar net greitų užkandžių. Jis gaminamas iš jautienos, kiaulienos, vištienos ar net mišinio, todėl kiekvienas gali atrasti mėgstamiausią variantą. Šiame straipsnyje rasite 10 patiekalų, kurie leis panaudoti faršą kūrybingai ir skaniai.

Kodėl verta rinktis patiekalus iš faršo?

Faršas yra lengvai paruošiamas, pigus ir lengvai prieinamas ingredientas. Jis dera su įvairiomis daržovėmis, prieskoniais, kruopomis, todėl patiekalai niekada neatsibosta. Be to, tai puikus būdas panaudoti mėsą greitai ir sočiai vakarienei ar pietums. Receptai iš faršo taip pat tinka vaikams, nes mėsa tampa minkšta ir lengvai sukramtoma.

10 patiekalų iš faršo

1. Klasikiniai kotletai

Kotletai – vienas populiariausių patiekalų iš faršo. Jie gaminami iš maltos kiaulienos ar jautienos, įmaišius svogūną, kiaušinį, džiūvėsėlius ir prieskonius. Kepti keptuvėje ar orkaitėje, jie išlieka sultingi ir puikiai dera su bulvių koše.

2. Įdarytos paprikos

Raudonos, geltonos ar žalios paprikos, prikimštos faršo su ryžiais ir pomidorų padažu, yra tikras skonių derinys. Jas galima troškinti orkaitėje, kol daržovės tampa minkštos, o įdaras sultingas.

3. Faršas su makaronais

Greitas ir sotus patiekalas – faršas su pomidorų padažu ir makaronais. Pridėkite baziliko, česnako, sūrio, ir turėsite itališko stiliaus vakarienę vos per 30 minučių.

4. Įdaryti baklažanai

Baklažanus galima perpjauti pusiau, išskobti vidų ir įdaryti faršu su daržovėmis. Kepant orkaitėje, jie tampa minkšti, o įdaras išlieka sultingas ir aromatingas.

5. Mėsos kukuliai sriuboje

Faršas puikiai tinka kukuliams, kuriuos galima dėti į daržovių ar vištienos sultinį. Tai sotus ir maistingas patiekalas, mėgstamas vaikų.

6. Faršo pyragas

Paprastas, bet ypatingas patiekalas – kepamas orkaitėje su sluoksniuotu įdaru iš faršo, daržovių ir bulvių košės. Tai šeimyninė vakarienė, kurią mėgsta visi.

7. Įdaryti cukinijų laiveliai

Lengvesnis variantas – cukinijos, perpjautos pusiau ir pripildytos faršo su prieskoniais. Keptos orkaitėje, jos tampa gaiviu ir sočiu patiekalu.

8. Tortilijos su faršu

Meksikietiškas akcentas virtuvėje – tortilijos su faršo įdaru, daržovėmis, pupelėmis ir sūriu. Jas galima kepti orkaitėje arba patiekti tiesiog suvyniotas.

9. Mėsos pyragėliai

Maži pyragėliai iš mielinės ar sluoksniuotos tešlos su faršo įdaru – puikus užkandis šventei ar greitam užkandžiui.

10. Lazanjos stiliaus patiekalai

Klasikinė italų lazanija gaminama su faršu, pomidorų padažu, sūriu ir lakštiniais makaronais. Ji reikalauja daugiau laiko, bet skonis atperka viską.

Patarimai ruošiant faršą

Geriausia rinktis šviežią, ne per daug riebią mėsą. Jei norite sultingumo – rinkitės kiaulienos ir jautienos mišinį. Vištienos faršas suteiks lengvumo, o kalakutiena – dietiškumo. Nepamirškite į faršą įmaišyti prieskonių ir šiek tiek skysčio (pvz., pieno ar sultinio), kad mėsa nebūtų sausa.

Dažniausiai užduodami klausimai (DUK)

Ką daryti, kad kotletai neiširtų?

Į faršą įmaišykite kiaušinį ir džiūvėsėlius. Jie suriša masę ir suteikia patiekalui formą.

Ar galima faršą užšaldyti?

Taip, faršą galima užšaldyti, tačiau rekomenduojama sunaudoti per 2–3 mėnesius, kad neprarastų skonio.

Koks faršas sveikiausias?

Vištienos ar kalakutienos faršas yra liesesnis ir lengviau virškinamas. Tačiau mišrus faršas suteikia daugiau skonio ir sultingumo.

Ar faršą galima naudoti sriuboms?

Žinoma, faršas puikiai tinka kukuliams, kurie suteikia sriuboms sotumo ir skonio.

Faršas virtuvėje – neribotos galimybės

Receptai iš faršo – tai kulinarinė laisvė ir kūrybiškumas. Nesvarbu, ar tai būtų paprasta vakarienė šeimai, ar ypatingas patiekalas svečiams – šis ingredientas visada ras vietą jūsų virtuvėje. Eksperimentuokite, maišykite skonius ir atraskite naujus mėgstamus patiekalus.