Tortas „Snickers“ – saldus malonumas riešutų ir karamelės mylėtojams

Ieškote įspūdingo torto, kuris sužavėtų tiek skoniu, tiek išvaizda? „Snickers“ tortas – tai nuodėmingai gardus desertas, įkvėptas visame pasaulyje mėgstamo šokoladinio batonėlio. Jame susipina purūs biskvitai, karamelinis kremas su žemės riešutais, švelnus grietinėlės sluoksnis ir šokolado pertepimas. Toks tortas puikiai tiks gimtadieniams, šventėms ar tiesiog savaitgalio pasilepinimui.

Ingredientai

Porcijų skaičius: apie 10

Tešlai:

  • 200 g cukraus
  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
  • 200 g grietinės
  • 250 g kvietinių miltų (kiekis gali šiek tiek kisti)
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 ml 35% riebumo grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus

Karameliniam kremui:

  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 2 saujos skrudintų, sūdytų žemės riešutų

Šokolado pertepimui:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 90 ml pieno

Sirupui:

  • 200 ml virinto vandens
  • Šlakelis citrinų sulčių
  • Šiek tiek cukraus (pagal skonį)

Gaminimo eiga

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė tampa puri ir padvigubėja.
  2. Po truputį supilame karamelizuotą kondensuotą pieną, išplakame iki vientisumo.
  3. Įmaišome grietinę, o tada palaipsniui – miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Maišome atsargiai, kad tešla išliktų puri. Ji turėtų priminti riebios grietinės konsistenciją.
  4. Tešlą padalijame į dvi dalis. Kiekvieną iš jų kepame atskirai 180 °C temperatūroje apie 15–20 minučių. Biskvitai turi gražiai parusti, o medinis pagaliukas ištraukus – būti sausas.
  5. Atvėsusius biskvitus perpjauname horizontaliai – iš viso gauname keturis lakštus.
  6. Šokolado pertepimui: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, supilame pieną ir gerai išmaišome.
  7. Grietinėlės kremui: grietinėlę su cukrumi išplakame iki standžių putų.
  8. Karameliniam kremui: sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną ištriname iki vientisos masės, įmaišome riešutus.
  9. Sirupui: į karštą vandenį beriame šiek tiek cukraus ir lašiname citrinų sulčių – paragaukite, kad skonis būtų subalansuotas.
  10. Torto sluoksniavimas: pirmą biskvitą sulaistome sirupu, užpilame dalį šokolado, tepame pusę grietinėlės kremo. Antras sluoksnis – biskvitas, sirupas, šokoladas, visas karamelinis kremas. Trečias – vėl tas pats kaip pirmas, tik paliekame šiek tiek grietinėlės kremo viršui. Ketvirtą biskvitą tepame likusiu kremu.
  11. Tortą apdengiame ir dedame į šaldytuvą bent per naktį, kad visi skoniai susijungtų.

Naudingi patarimai

  • Grietinėlę geriausia plakti labai šaltą – tada lengviau išsiplaka ir išlaiko standumą.
  • Jeigu norite išryškinti riešutų skonį, galite juos šiek tiek pasmulkinti arba skrudinti sausoje keptuvėje be riebalų.
  • Norint dar įspūdingesnio torto, galima dekoruoti viršų papildomais riešutais, šokolado drožlėmis ar sūria karamele.

Dažniausiai užduodami klausimai (DUK)

Ar galima naudoti kitokį šokoladą?

Taip, galite naudoti pienišką arba baltojo šokolado pertepimą, tačiau atminkite, kad skonis bus švelnesnis ir mažiau kontrastingas.

Kiek ilgai galima laikyti šį tortą?

Šaldytuve tortą galima laikyti 3–4 dienas, geriausiai sandarioje dėžutėje. Tačiau skaniausias – pirmąsias dvi dienas.

Ar galima biskvitus iškepti iš anksto?

Taip, biskvitus galima iškepti diena anksčiau ir laikyti suvyniotus į maistinę plėvelę kambario temperatūroje.

Ar šis tortas tinka šaldymui?

Nors šaldyti galima, grietinėlės kremas gali prarasti tekstūrą. Jei norite šaldyti, geriau tai daryti be viršutinio sluoksnio ir tik trumpam laikotarpiui.

Kodėl šis tortas visada susilaukia komplimentų?

„Snickers“ tortas – tai ne tik desertas, bet ir tikras emocinis džiaugsmas. Jo skonis primena vaikystėje mėgtus saldumynus, tačiau patobulintas elegantišku pateikimu ir suderintu skonių balansu. Kiekvienas kąsnis – tai saldi kelionė per švelnią grietinėlę, traškius riešutus, sodrią karamelę ir intensyvų šokoladą. Tai tortas, kuris visada atsiduria dėmesio centre – ir dėl skonio, ir dėl išvaizdos.